visste du att..

Lägg dig tidigt, så blir du smal!?
Det mest effektiva bantningsknepet är måhända att gå och lägga sig tidigt - förutsatt att man inte äter i sängen... Forskare har nämligen upptäckt att aptiten ökar under dagens lopp, för att kulminera vid midnatt.
Tidigt på morgonen är vi i allmänhet minst benägna att stoppa i oss en massa mat. Om vi får i oss 100 kalorier klockan 6 på morgonen blir vi inte sugna på mer mat förrän efter två timmar. När vi äter 100 kalorier vid lunchdags håller vi oss mätta i 80 minuter. Klockan 18 varar mättnaden av 100 kalorier bara hälften så länge, och vid midnatt blir vi hungriga igen efter bara 20 minuter!Det verkar alltså som om det



Revolutionerande kärlek
   Förälskad blir man när man är uttråkad, men innan man hunnit bli deprimerad - det ansåg den italienske sociologi-professorn Alberoni i sin bok Förälskelse.Förälskelsen har också beskrivits som "en revolutionär kraft", som ger oss styrka att förändra våra liv, och som skänker oss mod att bryta upp ur invand tristess och gamla banor. För många kan förälskelsen ge kraft och motiv att lämna ett dött äktenskap, som de stannat kvar i av vana, bekvämlighet eller resignation. Andra kan få mod att byta jobb eller bostad, eller att våga göra något som man aldrig gjort förut - för den nya förälskelsens skull..Så ta vara på förälskelsens revolutionerande kraft - och använd den till att göra ditt liv bättre, gladare och rikare!

 

Vi säger det i sängen...
 78 procent av alla äkta par tycker att det är lättast och bäst att prata med varandra i sängen, enligt en engelsk bok om hur man bäst vårdar sitt äktenskap. 9 procent föredrog att talas vid medan de åt middag i köket, 4 procent medan de lagade till middagen. 4 procent tyckte att vardagsrummet var bäst för samtal, och 2 procent tyckte att samtalandet gick bäst när de tog ett skönt skumbad tillsammans.

 

Halsont kan botas med vin...
Ett glas rött eller vitt tar kål på många bakterier och förebygger allt från tandköttsproblem och tandlossning till halsont.det visste redan de gamla romarna. Men det är inte förrän nu italienska forskare lyckats bevisa det. Enligt forskarna hjälper ett glas vin bland annat mot streptokock- och luftvägsinfektioner.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback