uppe med tuppen.

GOOOOOOOODMORGON!
Idag vakna jag redan vid kl. 8, känns som om jag börjar ställa tillbaka dygnet. Jag låg och lyssnade på den där ljudboken jag pratade om (män som hatar kvinnor). Om jag ska vara ärlig så blir det lätt långtråkigt och ibland glömmer jag bort att lyssna och tänker på annat. Alla har pratat om att den boken ska vara så bra men än så länge fattar jag ingenting. Så jag somnade igår, drömde så sjuka drömmar. Jag kommer ihåg flera stycken eftersom jag vaknade av rösten från ljudboken lite då och då.

Känns som att jag har så mycket att göra idag, så lika bra att vara uppe i tid. Ska iväg och handla massor nu, sen ska jag städa, gymma jävligt hårt (blev inte lite godsaker på jobbet igår), basta, köpa present, möta amanda och sen möta jossan och anthon för en myskväll! Har bestämt mig för att göra en smörgåstårta och bjuda dom på, sjukt gott. Imorgon är den stora dagen, den stora festen och det stora spritintaget. Imorgon ska vi leva livet!  IMORGON SKA VI FIRA!

image19

gym,bastu o jobb.

Dagens träning är gjord, känns skönt. Mindre skönt  är det att ta sig iväg till jobbet nu. Vet hur godissugen jag kommer bli när jag ser godishyllorna precis vid kassan. Några kommer nog åka ner, det är okej med belöning ibland. Ska bli så skönt att komma hem och sova i tid. puss

ljudbok?

Efter mitt senaste inlägg piggna jag till och gick ner till centrum för att möta jossan. Vi lallade omkring där ett tag och letade väl inte efter något speciellt. Fick med mig ett täckstift från make up store och en plånbok och hårspänna från glitter. Klarar inte av att komma hem tomhänt. Becca hade precis vaknat när jag kom hem så vi åt frukost  tillsammans sen la vi oss i sängen för att se på film. Orkade inte hänga med och bestämde mig för att gå till gymmet istället! Tränade hårt idag, har nog inte svettats så mycket under något träningspass. Bra skit! Sedan har jag tagit ett bad och ätit middag med becca.


Sitter här ensam, är trött på serier (har sett de flesta), orkar inte komma på en bra film att se. Så jag kom på att eftersom jag inte orkar läsa så kan jag ladda ner en ljudbok! spännande att se om det är något för mig eller om jag somnar. Adam tycker att jag borde skämmas som gör det, det är för vuxet för mig. Men jag tänker göra det ändå, kanske byter jag ut mina serier mot ljudböcker. Only time can tell.


i'm back, tisdag.

Tog en paus från skrivandet märkte jag. Varje dag har väl varit sig lik senaste dagarna, förutom att lönen kommit och man har kunnat leva en smula lyxigare. Motivationen för träningen är verkligen bra och jag rör på mig varje dag. Har bestämt mig för att simma 1gång i veckan, yoga 1 gång i veckan och boxning 1 gång i veckan, annars bara träna självständigt. Ser dock inget sörre resultat men det kommer. Om inte så mår jag ändå bättre i mig själv.

Har upptäckt batun på gymmet efter ca 2 år, cool. Har ju alltid vetat att den finns men bara inte bastat. Så nu tänker jag bada bastu när jag hinner också. Sjukt skönt att koppla av antingen själv eller med någon. har blivit som ett beroende. Föredrar nästan att träna själv, igår var jag i simhallen med becca och casandra. De gick och lekte i baby poolen, INTE barnpoolen. Tror de körde ett skepp kommer lastat med massa flytande leksaker. Sen stack de iväg och bastade medans jag hade typ 20 längder kvar att simma.

Ligger och tänker på vad jag har för planer idag. Becca ligger och sover i min säng, lär ju inte få med henne på något kul. Hon hade maraton på Gossip girl inatt, 13 avsnitt...så smyger nog iväg och tränar snart, köper frukost och går hem lagom tills att hon vaknar.



KRÄFTAN

22/6-22/7

En avkopplande tisdag är precis vad du behöver, undvik stress så kommer många problem att gå upp i rök.



okej?!.. vi får se


vad ska man säj.

Jävla sömnproblem, Kände mig trött och somnade vid 23 tiden. Såklart jag vaknar vid halv två. varför i helvette kan jag inte bara få sova. Nu är jag pigg igen och klockan lär landa på 5 innan jag somnat  om. Får börja köra med sömnpiller, nödvändigt.




Parodi på Lars Winnerbäcks sjukt fina låt.

vips

Ikväll måste jag sova tidigt! vips så blev klockan halv 5 på morgonen och jag var fortfarande vaken. Vilket gör att jag sover hela dagarna. Så nu måste jag iväg och gymma sen till jobbet. puss

Till minne av Heath Ledger



..och så var man på lite bättre humör, vill dela med mig.



Antingen så är det här helt sinnessjukt och roligt eller så har jag bara tråkig humor.

allt eller ingenting.

Nu är det slut på den här röran, jag vill intala mig själv det iallafall. Jag har inget val, Kan inte sjunka så lågt, kan inte svika min självkänsla mer nu. Tänk vad ett förhållande kan ställa till med. Känner mig som två personer, ibland är jag så himla stark och mår så himla bra. För det mesta faktiskt, så varför skulle detta inte gå? Men ibland kommer den svaga theres, och gör tvärt emot sin vilja medvetet, för att må bra för stunden, för att sedan återvända till verkligheten. Borde ifrågasätta mig själv hur jag egentligen tänker? Det enda jag kommer på är att eftersom jag inte får det jag vill ha, tar jag det lilla jag får. Jag behöver mer än så, det räcker nu. Ska se till att må lika bra som jag gör utan dig.


inspirerande....

Gud jag önskar
Att det vore föralltid
Det jag har med dig
Men jag lovar dig
När allting är slut
Den sista du ser - är mig
Och den sista du hör - är mig.


gym & sushi is the shit.

Jag är fortfarande vaken, wow. Tog mig iväg till gymmet och såg till att få dagens träning gjord, gissa om jag är stolt. Nu kan jag koppla av hela kvällen, och bara mysa framför tvn. Tror nästan att träning är den bästa terapin, man mår så sjukt bra och kopplar bort dåliga tankar. Sushi är inte så jäkla fel det heller, så jag passade på att ta det i samma veva. Så livet är på topp, tänk vad lite sushi och träning kan göra.

Ska krypa ner i ett varmt skumbad innan jag ger mig ut på ännu en promenad till ica maxi. Ska laga middag ikväll, undra vad jag ska bjuda på. Finns väl en del att välja bland där borta på ica antar jag.

image16

ett gott skratt förlänger livet


Godmorgon!

Somnade runt 5 imorse och är vaken nu, måste få stopp på mina dåliga sömn vanor. Ska se till att hålla mig vaken tills ikväll och somna tidigt. Det har bara blivit värre och värre, nu går det inte en enda natt som jag somnar innan klockan 4. Tur att R ringde och väckte mig, ska försöka planera dagen trots min trötthet.

snön är tillbaka.. vet inte vad jag tycker om det. Jag vill ha vårsol och mysiga promenader..tids nog...

skridskor i vasaparken.

Vilken underbar dag! Det var super mysigt att åka skridskor med amanda, det gick bättre än vad vi trott. Den varma oboyen var perfekt i kylan. Hand i hand åkte vi runt runt runt och pratade strunt.

image8image9image13image11image14image15

Den nakna sanningen.

För första gången på flera år begav jag mig till simhallen, ensam dessutom. Det var som att kliva in i en annan värld vid namn "den nakna sanningen". Efter en timmes träningspass gick jag in för att duscha och basta. Väl inne i omklädningsrummet var jag omringad av extrakilon, hängpattar och celluliter. Helt plötsligt såg jag inte så jäkla dum ut själv. Samtidigt var det som att i detta rum var det förbjudet att skämmas, ingen verkade bry sig, inte jag heller. vi ser ut sådär, iallafall vi som går och simmar.

kramar.

Jag vill ha en stor varm kram, kan nästan inte komma på något som skulle kännas bättre just nu. Jag har mina dagar då mys-behovet är enormt. Så kom och krama om mig, NU! Tänk dig den där känslan när du inte träffat en nära vän på länge, då du får ge den där första kramen när ni ses. Den är så mycket mer känsloladdad än vad man tror eller lägger märke till.

image7

Kraaamas mera



mums

Fruktspett med vit choklad

1 portion = 142 kcal

Antal portioner: 4

Tillagningstid: 15 minuter

0.5 st kiwifrukter

0.25 st banan

0.25 st nektarin

12.5 gram vit blockchoklad

2.5 gram mandelspån alltså, ca 2 msk

Blötlagda trägrillspett

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225°.

2. Skala och skär frukterna i lämpliga bitar.

3. Fördela bitarna på spetten.

4. Strö chokladen och mandelspånen över och grilla snabbt i ugnen tills chokladen smälter och mandeln får lite färg, ca 10 minuter. Servera genast.


Hemma.

Kom precis hem, gud vad skönt. På grund av min "obehagliga sjukdom" så fick jag sova hemma hos adam. Jag vägrar åka själv och gå själv mitt i natten. Har sovit nästan hela dagen, har varit otroligt seg. Nu klarar jag gott och väl att hålla mig tills den 1 Februari. Skrev tidigare att jag saknar att ha någon och att vara älskad av någon. Igår fick jag höra av en killkompis att han älskade mig och skulle göra vad som helst för mig inprincip hela kvällen. Så det räcker och blir över.

Ska kolla ett avsnitt av Gossip girl sen försöka piggna till och ta mig iväg till gymmet. Blev inte av i förggår eller igår, så sitter här med lagom ångest.

image6

Hey you

hemlig..

Jag har en hemlig besökare, de du..

oops..

Jag ska ut ikväll, ändrade mig och tänker synda! En killkompis ringde och tvinga med mig. Jag var nog inte så svår att övertala. FANDÅ. Svaga jävla människa! Får hoppas att det blir en bra kväll, ser fram imot att träffa folk. Tror dock inte på att hitta något mer än ett ligg på krogen. Så det får va!


Ska ta ett bad och lyssna på musik.

Sex me, ex me...

PUSS

"jag bryr mig inte"...?!?!

Hallå! Ligger i jossans säng och ser på när hon klär sig för kvällen. Själv ska jag inte festa, tror det blir skridskor och varm oboy i kungsan. Lite läskigt med stormen ute bara, låter som fan ifrån fönstret. Känner att jag vill göra något mysigt och inte bara ligga hemma. Om inte någon speciell kommer över.. men ingen stor risk. Ska inte få det som en vana.

Ibland förstår jag inte varför man utsätter sig själv för att bli känslomässigt rubbad, jag vill inte falla ner till botten igen. Får fortsätta peppa mig själv och se till att vara glad. Allting har sitt slut förr eller senare.

Jag bryr mig inte, jag bryr mig inte, jag bryr mig inte... vet inte hur många gånger jag har sagt det, och jag tror numera på mina ord. Kommer detta hålla eller samlas alla dessa "jag bryr mig inte känslor" till en stor bomb, som snart exploderar?! 

Jag är rädd för hur jag kommer agera i olika situationer framöver, antingen blir jag sårad eller sårad. Antingen 1 gång eller flera. Ändå kan valet lätt bli fel. Jag är rädd för att aldrig mera få dela kärlek med någon. Jag vet att den dagen
kommer fast ändå så kan jag inte sluta tvivla.

i sängen 14.05.

God morgon! Jag som skulle upp på en morgon promenad, verkar ändå som om det är skitväder och att det kommer hålla i sig några dagar. Ska tydligen bli storm i Sverige nu så jag antar att det inte blir några mysiga promenader i den tidiga "vårsolen". Ligger å väntar på att jossan ska komma hem, vi ska till gymmet istället. Vi har bestämt oss för att bada bastu idag, skönt! Sen ska vi nog bara slappa ikväll, Hon och hennes pojkvän ska inte heller dricka förns 1 februari :)! Känner inget behov av att gå ut  heller så det är skönt.

<3

Saknar att vara älskad av dig.

get freaky..

Har blivit något av ett serie-freak. har för tillfället slutat festa och är ofta för mig själv. Jag vet att jag behöver det eftersom jag har haft svårt för det tidigare. Jag ligger fast i sängen och ser avsnitt efter avsnitt. Greys anatomy, Desperate housewives, Svensson Svensson och Heroes är avklarade. Nu måste jag vänta på nya avsnitt, när nu dom kommer. Så i väntan på det har jag börjat kolla på entourage och gossip girl, vad ska jag se i övermorgon.. Men den här tiden jag har för mig själv och "mina serier" behöver jag. it is only me.

image5

Ska nu se ytterligare 4 avsnitt av Gossip Girl. Sen ska jag försöka sova så jag orkar upp på morgonpromenad!
natti





obehaglig sjukdom?

Jag är sjukligt sjuktligt rädd när jag går ensam ute, ibland spelar det inte ens någon roll om det är ljust. Men när det mörknat så tror jag att det är min sista tid i livet, att något hemsk kan hända vilken sekund som helst... Det är så jobbigt att hela tiden oroa sig för att skadas på något sätt. Min största skräck är att bli våldtagen, och min hjärna ser till att jag är förberedd varje gång jag är ensam och det är mörkt. det är en hemsk känsla att "vänta" på att det ska hända. Jag lägger ofta märke till mina egna skuggor, det blir ofta två.. därför rycker jag ofta till och tror att någon går bakom mig, förföljer mig. Jag har väl mer eller mindre alltid varit rädd för mörker, mamma fick jämt titta under sängen innan jag skulle sova när jag var liten. För vem skulle kunna veta om det fanns ett monster där eller inte. Jag ville vara på den säkra sidan. Minns hur min bror gått och lagt sig under min säng, han låg och väntade på att skrämma mig..gissa om han lyckades. En annan sak som kan ha påverkat mig kanske är den gången då jag som liten blev förföljd. Vi hade varit på huvudstabadet, det var mitt på ljusa dagen och jag skulle hem. Jag tyckte han en bit bakom var underlig så jag gick fortare, han ökade, jag gick ännu fortare och han ökade ännu mer, varav jag börjar springa och han med. Jag hade nära till maddes port och sprang vettskrämd upp dit! Men räcker det för mitt beteende idag, det var så många år sedan.. och hur länge tänker det fortsätta?!

Anledningen till att jag skriver det här är att jag nyss insåg hur sjukt det egentligen är.. jossan bor 100 m ifrån mig och jag tar upp överfallsalarmet och är beredd som vanligt! Det läskigaste är nästan när man precis kliver in i porten, och det skönaste när porten stängs då man är i trygghet igen.

Jag borde prata med någon........

Så minskar du sötsuget

Dietistens bästa tips:

1. Ät regelbundet. Planera in frukost, lunch och middag samt mellanmål. Till mellanmål kan du ta en frukt eller några nötter.

2. Begränsa mängden sötsaker, det brukar minska suget.

3. Passa dig för att komma in i ett "allt-eller-inget-tänk". Tänk inte att "nu har jag redan ätit godis så nu kan jag lika gärna fortsätta". ? Det är aldrig kört. Du kan inte påverka det som varit, bara det som kommer.


Snabb-fix för dig som blev fast under julen

Så bryter du ovanan:

Bestäm dig.

Ät bra och regelbundet.

Om du har godis kvar i skåpen ? släng!


stolt över mig själv.

Jag är faktiskt stolt över mig själv och känner att jag har motivation till träningen den här gången. Det är ju faktiskt inte så länge kvar till sommaren, tiden går snabbare än va man tror. Jag har gjort någon form av träning varje dag nästan, missade väl fredag och lördag förra veckan när jag var sjuk. Annars har jag faktiskt gått till gymmet och gått promenader SJÄLV! För att alla jävla slapptaskar är så slöa. Skulle vilja gå på yogan på gymmet ikväll, men vill ha någon med mig.. ingen har någon större lust verkar det som. Så antar att det inte blir av, tog min långpromenad nyss så känner inte att det är ett måste. Hoppas lina skaffar gymkort snart...

Ikväll.. snart .. ska jag börja laga mat, mamma är hemma för första gången på länge så jag ska fixa lite tacos. Är ledig i en vecka nu så ska verkligen se till att bli super frisk!  ciiiiiiiao

vilken härlig dag!


image4
Fan va fint väder det var idag, perfekt för en långpromenad. Gick och gick och gick hur skönt som helst. Har nu snart sett klart andra sesongen av heroes, sista avsnittet återstår. Ska diska och städa lite så jag får ordning på mitt hem. Mamma kommer hem och käkar middag på torsdag, mysigt! Tänker mer och mer på vilken underbar mamma jag egentligen har, hon ställer alltid upp för mig och tar mig i första hand. Det är så mycket man inte ser och uppskattar. Ska börja spara ihop till en spa weekend tills valborg som födelsedags present.


Mamma <3

Borde jag inte vara trött..

Gick i säng 23.00 igår, började kolla andra sesongen av heroes. Klockan blev halv 5 innan jag bestämde mig för att sova. på grund av stormen ute somnade jga inte förns halv 6 och klockan ringde 7.. fick sova 1½ timme sen åkte jag till jobbet. lia på jobbet hade missförstått sina extra tid och trodde att hon öppnade som jag skulle göra. Så vi bytte tid och jag började 12.00 istället, ringde och väckte tommy som bor i samma hur som ica och tiggde sovplats! bara för att jag tryckte i min en koffin tablett innan jag åkte hemifrån så låg jag och kände pulsen och kunde inte sova, men hämtade mp3n och Enya gjorde susen. Vaknade 11.50.. gick ner 1 trappa och började jobba. Ska nog sova där varje fredag innan jag jobbar :)..

ska mysa med becca nu <3

ragga? haha

kom in på en sida med raggningsrepliker, kul. Den som använder någon av följande bjuder jag på öl nästa gång vi är ute!

Vilken fruktansvärd tröja, ta av dig den genast! 1 öl

Jag är brandman och du är het, ska jag svalka dig med ett sprut? 2 öl

Om du var den sista kvinna på jorden så skulle jag ha sex med dig. 2 öl

den är inte lång men den är smal. 1 öl

tjena biffen , varför står du har och steker? 1 öl

Äh, vi struntar i förspelet va? 2 öl

Det var jag som sket på dansgolvet. 2 öl

Kan du komma med brödet, korven börjar frysa. 1öl

Ska vi gå hem till mig och göra det som jag ändå kommer att berätta för alla att vi gjort? 2 öl

Har du nånsin gjort det i en porsche? 1 öl

Tycker du mitt utseende suger så kanske mitt undeliv duger ! 2 öl

Dina tänder är som stjärnor - gula och långtifrån varandra! 2 öl

Här ta min mobil, jag ringer dig sen! 1 öl

allt har en mening?

kl är 23.43 , för en stund började jag klä på mig och var redo att dra iväg. Nu ligger jag i sängen och tack gode gud, va skönt det här är. istället för att vara ute och springa och komma hem vid 2-3, när  jag jobbar 8.45 - 18.30 imorgon. Inte så svårt att lista ut det smartaste alternativet

att ligga eller inte ligga det är frågan..

Fick sån himla ångest för att min vän fritiof berättar för mig att jag absolut inte bör träna när jag är sjuk. Det vet jag ju själv men försöker glömma bort det ibland. Så jag tänkte om jag inte får träna då ska jag fan köpa godis och svulla. Så jag såg till att komma upp ur sängen och knalla iväg till video affärn. Chips och godis, det kan inte bli mycket värre. Men om jag ska ligga här hemma och vara sjuk då ska jag fan tycka synd om mig själv, och ha det bra. Snart blir jag nog frisk och då börjar allt på allvar. Ska väl träna minst 4 grr i veckan. Börja gå på yoga och boxning fasta dagar.

Ska sätta på 2a avsnittet från 2a sesongen på heroes, kollade tidigare ikväll men somnade. Hoppas på att somna och sova hela natten lång nu med, annars måste jag ta fram en bok att läsa.

kan inte koppla bort ..

Ibland tänker man för mycket, det går liksom inte att skicka iväg dessa tankar så långt bort att de aldrig hittar tillbaka in i mitt huvud igen. Egentligen förstår jag inte varför man ibland känner som jag gör nu. Onödiga känslor bara.

Ska iväg till gymmet och komma på bättre tankar, blir ju jämt så himla glad efter! När man blir av med problem dyker nya upp.

renande kur?

Fem enkla tips ? och mat för hela helgen

Här är fem tips som får dig att komma igång med detox.

1. Ta dig tid

Boka in en egen-helg så snart du kan. En helg fri från stress, men fylld av vila och långpromenader.

2. Gör en inköpslista

Kolla igenom listan över bra detoxmat och skriv upp vad som behöver inhandlas. Se gärna till att att ha en stavmixer eller juicepress hemma så blir det lättare och roligare att göra goda och nyttiga fruktdrycker.

3. Drick te och råsaft

Kanske vill du även komplettera med hemmadetox-produkter: örttabletter, grönt te, råsaft från björk och massageolja, som alla stimulerar utrensning. Fråga efter dem i hälsokostaffären.

4. Undvik alkohol och godis

Motionera, men undvik hård träning. Drick minst 2 liter vatten om dagen, så minskar risken för huvudvärk. Försök att få minst åtta timmars sömn per natt. Börja dra ner på kaffe, alkohol, godis, kakor och fettrik mat minst två dagar innan du sätter gång med detoxen.

5. Belöna dig

Och till sist: Tänk ut en bra belöning till dig själv som du kan se fram emot efter avslutad kur.

Här är mat för hela helgen:

Börja alltid dagen med varmt citronvatten (1 dl varmt vatten + saft från en 1/2 citron). Drick gärna örtte, grönt, vitt eller rött te. Lung Ching, ett grönt kinesiskt te av hög kvalitet, är utrensande och perfekt att dricka under en detoxkur.

Gör så här:

1. Koka upp vatten och låt det svalna till 80°C.

2. Låt bladen dra cirka 60 sekunder vid första bryggningen och något längre vid nästa.

3. Använd cirka 1 tsk per person. Det går även att äta bladen.

Frukost: Yoghurt med bär

1 dl turkisk eller grekisk yoghurt

(10 %) eller naturell sojayoghurt

2 dl blandade bär eller färsk frukt

 


Gör så här:

1. Skär bären eller frukten i tärningar. 2. Toppa sedan yoghurten med bär, naturella nötter och frön.

Juice och avocado

Färskpressad fruktjuice

1 avokado

En näve naturella nötter

Gör så här:

1. Ta 200 gram färsk ananas eller en blodgrapefrukt.

2. Kör i mixer och häll upp juicen i ett glas. Servera genast.

3. Dela avokadon och skär upp i klyfor eller ät den med sked.

Lunch:

Detoxsoppa

Ett knippe bladselleri

Ett knippe bladpersilja

1 gul lök

3 potatisar

0,5 dl solrosfrön

1 burk bönor

(valfri sort)

2 msk sojagrädde

Svartpeppar

Gör så här:

1. Hacka bladsellerin, bladpersiljan och löken.

2. Tärna potatisen.

3. Koka upp 8 dl vatten i en kastrull och lägg i grönsakerna, potatisen och solrosfrön.

4. Koka i 25 minuter och mixa soppan.

5. Tillsätt bönor, sojagrädde och svart-

peppar. Låt koka ihop någon minut.

Bönsallad med wokade grönsaker

Bönor

2 broccolibuketter

1 gul och en grön squash

Brysselkål

Bladpersilja

Valnötter

 


Gör så här:

1. Koka torkade bönor enligt förpackningen, för 4 personer.

2. Woka broccoli, squash och brysselkål i olja.

3. Blanda med bönorna och lägg upp på tallrik. Häll på dressing gjord på 2 msk äppeljuice och 2 tsk senap.

4. Toppa med hackad bladpersilja och 50 g valnötter.

Mellanmål

Juice och bär

Färskpressad juice, hemmagjord eller köpt ? typ Brämhults.

100 g nötter eller frön

1 avokado

Färska frukter eller bär

Middag:

Grillad halloumi med zucchini och aubergine

1 zucchini

1 aubergine

4 bitar halloumiost

Timjan

2 tomater

1 äpple

Gräslök

Salt och peppar

 


Gör så här:

1. Skär zucchini, aubergine och halloumio i centimetertjocka skivor.

2. Gnid in skivorna med olivolja. Krydda auberginen med salt och timjan.

3. Stek grönsakerna och osten. Tärna tomat och äpple och lägg i en skål.

4. Krydda med salt, peppar, vinäger, olja och skuren gräslök. Varva aubergine, zucchini och halloumiost direkt på tallrikarna.

Varm råkost med aramealger

Aramealger och tamarisoja, finns att köpa i hälsokostbutiker

2 morötter

1 kålrabbi

Vårlökar

1 vitlök

2-4 cm ingefära

Sesamfrön

Gör så här:

1. Lägg aramealger i blöt i cirka 20 minuter. Skala och skär morot och kålrabbi i stavar. Strimla vårlök.

2. Skala och riv vitlök och ingefära fint. Hetta upp en stekpanna med lite sesamolja.

3. Lägg i ingefära, vitlök och tamarisoja. Tillsätt grönsakerna och stek på medelvärme i några minuter.

4. Ta upp algerna från vattnen och krama ur vätskan. Lägg i stekpannan och låt steka någon minut. Strö på sesamfrön och servera. Kan serveras med tofu.


Bra detoxmat

Grönsaker, frukt, nötter, frön, bär, quinoa, råris, bönor, linser, ärtor, färska kryddor, olivolja, solrosolja, rapsolja, honung, balsamvinäger.


Dryck: Vatten, örtte, grönt te, chai-te, yogi-te, färskpressad fruktjuice, grönsaksjuice.

 

Mjölkersättningar: Mandelmjölk, kokosnötsmjölk, havremjölk, rismjölk, sojamjölk, sojayoghurt, tofu. Naturell yoghurt och getost går bra att äta måttligt.


Undvik: Färdigmat, hydrogenerade vegetabiliska oljor, chips, ostbågar, popcorn, kött, fisk, fågel, ägg, kakor, bröd, vete, socker, alkohol, koffein, läsk (även light), pasta, salt. Och de flesta mejeriprodukter.


sängen, drömmar och ingen yoga.

Skulle ju testa på yogan på gymmet idag, men vaknar inte överhuvudtaget av mitt alarm. ställde klockan på 9.00 och 9.20 inget  minne av alarmsignalen. Så jag vaknar nu istället, för kanske 15 minuter sedan. alltså har jag snart legat i sängen 48h om jag bortser från dom gånger jag vart på toa  eller käkat. är väl inte mer än 5 meter till både kök och toalett. Men man ska väl slappa när man är sjuk? känner mig till och med bättre, fast inte redo för att jobba imorgon. Men orkar inte ringa runt och få en ersättare och så behöver jag pengarna.

Inatt, imorse eller idag så drömde jag att det var som i Desperate Housewives en enorm tornado, eller det var inte bara en utan 3 tror jag. Sjukt läskigt , vi stod där och kollade ut genom fönstret  när den bara kom närmare och närmare. minns inte mer tror någon kille dog.

Jaha nu har jag sovit bort hela dagen, måste göra någon form av träning idag. Får kola med jossan om hon vill gymma eller ta en promenad med mig. ångest ångest ångest, inte två vilodagar!
 

visste du att..

Lägg dig tidigt, så blir du smal!?
Det mest effektiva bantningsknepet är måhända att gå och lägga sig tidigt - förutsatt att man inte äter i sängen... Forskare har nämligen upptäckt att aptiten ökar under dagens lopp, för att kulminera vid midnatt.
Tidigt på morgonen är vi i allmänhet minst benägna att stoppa i oss en massa mat. Om vi får i oss 100 kalorier klockan 6 på morgonen blir vi inte sugna på mer mat förrän efter två timmar. När vi äter 100 kalorier vid lunchdags håller vi oss mätta i 80 minuter. Klockan 18 varar mättnaden av 100 kalorier bara hälften så länge, och vid midnatt blir vi hungriga igen efter bara 20 minuter!Det verkar alltså som om det



Revolutionerande kärlek
   Förälskad blir man när man är uttråkad, men innan man hunnit bli deprimerad - det ansåg den italienske sociologi-professorn Alberoni i sin bok Förälskelse.Förälskelsen har också beskrivits som "en revolutionär kraft", som ger oss styrka att förändra våra liv, och som skänker oss mod att bryta upp ur invand tristess och gamla banor. För många kan förälskelsen ge kraft och motiv att lämna ett dött äktenskap, som de stannat kvar i av vana, bekvämlighet eller resignation. Andra kan få mod att byta jobb eller bostad, eller att våga göra något som man aldrig gjort förut - för den nya förälskelsens skull..Så ta vara på förälskelsens revolutionerande kraft - och använd den till att göra ditt liv bättre, gladare och rikare!

 

Vi säger det i sängen...
 78 procent av alla äkta par tycker att det är lättast och bäst att prata med varandra i sängen, enligt en engelsk bok om hur man bäst vårdar sitt äktenskap. 9 procent föredrog att talas vid medan de åt middag i köket, 4 procent medan de lagade till middagen. 4 procent tyckte att vardagsrummet var bäst för samtal, och 2 procent tyckte att samtalandet gick bäst när de tog ett skönt skumbad tillsammans.

 

Halsont kan botas med vin...
Ett glas rött eller vitt tar kål på många bakterier och förebygger allt från tandköttsproblem och tandlossning till halsont.det visste redan de gamla romarna. Men det är inte förrän nu italienska forskare lyckats bevisa det. Enligt forskarna hjälper ett glas vin bland annat mot streptokock- och luftvägsinfektioner.



Första inlägget!

Har skapat en ny blogg, ville inte fortsätta på min andra p.g.a olycka och otrevliga inlägg. Nu är det nytt år och nya möjligheter, tar det som en ny start i livet. Nya krav på mig själv och nya äventyr. Det som varit lämnar jag nu bakom mig, för att  finna ny lycka eller nya problem, det visar sig med tiden.

Framöver ska jag ägna mycket tid åt mig själv, se till att ha hälsan på topp. Ska träna regelbundet, sluta röka, och trappa ner på festandet. Har äntligen lärt mig att vara själv ibland, att inte alltid ha någon här hos mig. Då jag känner mig riktigt ensam så börjar jag oftast städa, vilket är bra för att det oftast inte blir gjort annars.

Har nu  börjat gå till gymmet igen efter ett långt uppbehåll! 
måndag 7/1 - gym 1½h
tisdag 8/1- gym 1½h
Onsdag 9/1 - gym 1½h
Torsdag 10/1 - promenad 1h
Idag fredag 11/1 - vila!

Så har veckan sett ut och känns som en bra start, även fast jag inte kunnat gymma så hårt.  Bihåleinflemationen kom tillbaka, sjukt jobbigt. Men bara hoppas på att jag blir bättre snart, och kan köra igång så det ryker.

Imorgon om jag känner mig bättre så blir det yoga kl 10.00, någon gång måste bli den första! :)